Топола – Један сокак у Савића крају у Шаторњи као да је заборављен од свих. Наиме, према речима мештана пре две године у овом делу села рађен је асфалт, међутим око 100 метара остало је не урађено што мештанима задаје бројне проблеме.

„Моја кућа је задња у том делу села а пут води ка гробљу. Радили су асфалт али је остало око 100 метара ка мојој кући не урађено и од сваке јаче кише сав камен вода однесе и изнесе на тај асфалтиран део. Нисам у проблему само ја већ и остали јер сав макадам заврши на асфалту а ја сам немоћан да сваки пут изнова насипам. Више пута на моју иницијативу чишћено је растиње поред пута, али то поново обрасте тако да је ово заиста дугогодишњи проблем и не знам да ли ће се и када решити“, каже за ТопПрес Немања Чумић.

Фото: ТопПрес

Он наглашава да је остао на селу и да има двоје деце, бави се пољопривредом и грађевином али основно што му је најпотребније да би стигао до куће је пут који је како каже у катастрофалном стању.

„И ја сам могао да одем у град али бирао сам село, не жалим се само желим нормалан прилаз до куће. Свака обилнија киша нама направи штету и однесе камен а последње невреме нас је уништило тотално“, истиче Немања.

Иначе, обилна киша која је захватила током јуна месеца већи део територије општине Топола причинила је највећу штету управо на макадамским путевима а процене су да је оштећено преко 50 километара путева.

ТопПрес

Фото: ТопПрес