Ново истраживање открило да конзумирање чаше млека сваки дан може да смањи ризик од срчаних болести.

Према последњим подацима Центра за контролу и превенцију болести (CDC), срчане болести су водећи узрок смрти у САД-у, а највећи је проблем је чињеница што није увек једноставно да откријете да ли је ваше срце у опасности.

Зато је потребно да учините све што можете како бисте спречили развој срчаних болести, а то ћете најлакше постићи ако промените одређене животне навике које могу да угрозе здравље вашег срца, преноси Best Life.

Ново истраживање на ову тему открило је да свакодневно испијање чаше млека може знатно да смањи ризик од развоја срчаних болести.

Студија објављена у часопису „International Journal of Obesity“ показала је да конзумација млека на дневној бази може бити врло добра за здравље срца.

У истраживању је учетвовало преко два милиона испитаника из САД-а и Уједињеног Краљевства, а истраживачи су открили да су они који су пили барем једну чашу млека дневно имали 14 одсто нижи ризик од развоја коронарних срчаних болести од оних који нису пили млеко.

Редовно конзумирање барем једне чаше млека дневно неће да повећа ваш холестерол, а према закључку Клинике Мејо, висок холестерол може да повећа ризик од развоја срчаних болести. Иако се раније сматрало да млеко има значајан проценат млечног холестерола па не би смели често да га пијемо, ново истраживање показало је да особе које редовно пију млеко имају низак добар, али и лош холестерол.

ТопПрес/ Извор: Б92