Једна особа погинула у ланчаном судару на аутопуту код Баточине

Једна особа погинула у ланчаном судару на аутопуту код Баточине

На ауто-путу код скретања за Баточину у смеру ка Нишу око 13 часова у саобраћајној незгоди учествовала су три теретна, два путничка, комби и пикап возило. У ланчаном судару једна особа изгубила је живот, потврђено је у крагујевачком клиничком центру.

Возач који је погинуо налазио се у комбију који је у удесу практично смрскан. Ватрогасци су секли врата како би извукли несрећног човека из возила. У том тренутку још је давао знакове живота и хитно је пребачен у Клинички центар у Крагујевцу где је ипак подлегао тешким повредама.

Саобраћај на овом делу ауто-пута је обустављен, а возила се преусмеравају на алтернативне путне правце преко Баточине.

Како сазнаје РТВ до несреће је дошло због густог дима који је настао паљењем стрњишта.

На интернету су се појавиле фотографије, за које се претпоставља да су са лица места, а на којима се види да су у судару учествовали камиони, аутомобили, комбији…

Дим ствара проблеме да су поједини возачи одлучили да пређу у супротан смер и врате се назад, што додатно ствара опасност од новог судара.

Медији наводе да је колона на том делу аутопута километарска.

Пре девет дана на аутопуту код Јагодине у ланчаном судару страдало је осам особа.

Како је за РТВ рекао Бобан Јездић очевидац несреће на аутопуту је био велики облак дима.

„Један пикап јагодинских таблица је успорио, у њега је ударио бели шлепер, затим била су и два аута иностраних таблица, немачких и аустријских, људи су Албанци, у њих је ударио камион словенских таблица, видљивост је била можда два метра, а у тренутку ни толико“, рекао је Јездић.

И Невенко Радосављевић, очевидац несреће, потврдио је за РТВ да је на делу аутопута био густ дим.

„Када сам стигао испод надвожњака видео сам густ дим, био сам на неких 500 метара од несреће према Нишу, нисам знао о чему се ради, тај дим, када је букнуо одједанпут, могао је још већу катастрофу да направи“, рекао је Невенко Радосављевић, очевидац несреће.

Убрзо су се створиле и километарске колоне на аутопуту према Нишу код скретања за Крагујевац. На месту несреће дим и даље тиња.

Створила се јако велика димна завеса и возачи нису могли у тренутку да виде правац кретања.

Апелује се и на возаче да возе опрезно, да буду пажљиви у саобраћају, али и људе који могу да учествују као спољни фактор због запаљене стрњике која је јако близу аутопута.

ТопПрес/ Извор: РТВ, Блиц

KOMENTARI