Фото: Profimedia,Фото: Profimedia, Alamy

Полиција је ухапсила Дејана С. (37) у селу Ковачевац код Младеновца због сумње да је убио своју бабу Зорку Станковић (85), сазнају „Новости“.

Дејан је после тога сам позвао полицији и испричао шта је урадио, и по њиховом доласку није се опирао хапшењу.

У кући Станковића, у којој се догодила трагедија, још увек траје увиђај, а како незванично сазнајемо од комшија, убиству је претходила свађа баке и унука.

Наводно, бака Зорка је унуку рекла да иде да тражи посао и да мора нешто да ради, а пребацивала му је, тврде комшије, и то што је ушао у неке године, а не жени се и не ствара породицу.

– Зорка је често инсистирала да Дејан иде да се лечи и да пије лекове. Међутим, он није волео да му се то говори и тада би побеснео. Претпостављам да је и сада тако нешто довело до кулминације – каже једна од комшиница.

Мештани Ковачевца кажу да готово сви који живе у овом селу, знају да је Дејан још у детињства имао одређене психичке проблеме.

Наводно, лечио се и примао је терапију, а комшије кажу да је умео сатима да вози бицикл по селу и да су мештани, знајући како ствари стоје, углавном склањали децу са улице а и сами се „евакуисали“ када би он наишао.

Коначно, према њиховом тврдњама, Дејаново стање се погоршало када му је јесенас умрла мајка за коју је био емотивно везан.

Запао је у још већу депресију, а и како се сумња, вероватно није редовно узимао терапију, а већ остарела бака није могла довољно да га контролише.

Шта се заиста догодило и који је прави мотив ове трагедије, показаће истрага.

ТопПрес/Извор: Телеграф.рс