Foto: ThinkstockFoto: Thinkstock

У дворишту Друге крагујевачке гимназије, па и самој школи, примећене су велике змије, тврде очевици чије су фотографије ових језивих животиња преплавиле друштвене мреже. Крагујевчани сваког лета страхују да ће се наћи у немилој ситуацији да траже помоћ за стручно хватање змија, али, познато је, немају коме да се обрате!

Судећи према фотографијама које су направили очевици, змије су знатне величине, па нема сумње да су преплашиле и гимназијалце и професоре.

До објаве овог текста нисмо успели да ступимо у контакт са руководством школе како бисмо сазнали све околности.

Подсећамо да Крагујевац сваког лета страхује од појаве змија јер не постоје адекватне службе које се њима баве, те су грађани углавном принуђени да се обрате оним добровољцима који су вични хватању истих.Шта каже струка за „не дај Боже“ ситуацију:

У нашим крајевима могу се срести белоушке и смукови, а око вода и рибарице. Од опаснијих ту су поскок и шарка. Стручњаци кажу да змија не напада човека, увек ће да се склони, а уједа само у самоодбрани, кад је животно угрожена и не може да побегне. Лекари саветују да у случају уједа рана не сме исисавати, како се уобичајено мисли, те да се расхлади и одмах упути лекару, уз што мање померања дела тела око уједа. Успут би требало узимати доста течности, а узимањем алкохола, кафе, чаја, енергетских пића или било којих лекова пре одласка лекару могло би се нанети више штете него користи. Такође, уједена особа би требало што више да се умири јер паника и нагли покрети убрзавају циркулисање крви кроз организам и самим тим само доприносе ширењу токсина кроз организам.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ