Највећа љуљашка у Србији, фото: РИНА

Директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (YUTA) Александар Сеничић изјавио је данас да ових дана почиње пријава за још 20.000 туристичких ваучера за одмор у Србији.

„Ребалансом буџета је пре недељу дана одвојено 100 милиона динара за 20.000 ваурчера који вреде по 5.000 динара, једини услов је да се проведе најмање пет ноћења у неком од више стотина објеката. Сваке године је све више тих објеката. Сви су пријављени и објављени на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација“, рекао је Сеничић за ТВ К1.

Како каже, сваки грађанин може да аплицира, а једини услов је да нема приходе веће од 70.000 динара месечно.

„Потребно је да на сајту одабере објекат и изврши резервацију у том објекту, може самостално или преко туристичке агенције. С том потврдом о резервацији и личном картом се пријављује у било којој пошти и ваучер ће стићи на кућну адресу“, објаснио је Сеничић.

Подсећа да је прошле године искоришћено више од 200.000 ваучера, да је почетком ове године штампано 100.000 ваучера и да су сви подељени, због чега је и одвојено новца за још 20.000 ваучера.

Сеничић је додао да постоји могућност да, у зависности од интересовања, буде штампано крајем године још једна емисија ваучера.

Каже да су најтраженије у Србији прошле године биле бање и планине.

Такође, саветује да се траже не само најпознатије већ и алтернативне туристичке дестинације, на којима се може веома повољно летовати, а којих има пуно у нашој земљи.

Додао је да је све веће интересовање грађана и за реке у Србији.

ТопПрес/ Извор: Танјуг