Топола – Житељи варошице подно Опленца још једном су доказали да имају велико срце. На данашњем хуманитарном базару који је организован под слоганом „Наше мало – Гаврилу значи пуно, будимо хумани, помозимо Гаврилу“, прикупљено је 340.000 динара.

„Ово није прва хуманитарна акција коју организујемо за нашег Гаврила, већ смо имали продају пред Васкрс и тада смо сакупили око 260.000 динара. Уз помоћ мојих другарица, добрих људи из Тополе, Предшколске установе, средње школе и многих других данас смо организовали још један базар на коме смо прикупили 340.000 динара. Све је било намењено најмлађима, првенствено продаја, имали су слатке и слане ђаконије, сокиће, играчке, разне предмете које су деца из ПУ припремала уз помоћ васпитача. Потом смо имали фотографисање са птицом, јахање коња, мађионичара, деца су уживала и ово је дефинитивно био њихов дан“, изјавила је за ТопПрес Тамара Марковић, организатор ове акције.

Тамара Марковић, фото: ТопПрес

На штандовима за најмлађе биле су разне посластице које су припремале младе маме, једна од њих је и Катарина Брковић.

„За Гаврилову победу данас смо припремили разне кифлице, кроасане, мафине, све је домаћа храна и јако укусна и здрава. Продали смо све што смо за данас припремили и презадовољни смо, надам се да ће оваквих и сличних акција бити још како би што пре сакупили потребан новац да наш Гаврило добије свој лекић и што пре оздрави“, рекла је Катарина.

Катарина са својим наследником на хуманитарној продаји за Гаврила, фото: ТопПрес

Поред хране, на штандовима су се продавали и разни предмети које су припремали најмлађи из ПУ „Софија Ристић“. Према речима васпитачица, деца су се за ову продају интензивно припремала претходних месец дана.

Са најмлађима се данас дружио и Гаврилов тата, Александар Ђурђевић. Он је уз помоћ папагаја малишанима у Тополи улепшао дан, а фотограф је имао пуне руке посла.

Гаврилов тата и папагај Коко, фото: ТопПрес

„Остало је још око 85.000 еура да се прикупи, људи се одазивају, помажу у складу са својим могућностима. Деца су данас била одушевљена када су имала прилику да се сликају са папагајем, било је још разних активности за њих као и продајног дела, све је лепо организовано и велико хвала свим добрим људима, на организацији, продаји и донираном новцу“, рекао је Гаврилов тата Александар.

Александар Ђурђевић, фото: ТопПрес

И нема сумње да ће малени Гаврило добити најважнију животну битку и победити опаку болест уз помоћ хуманих људи. Само у Тополи на две хуманитарне акције прикупљено је преко пола милиона динара.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес