Топола – Прва ванредна седница локалног парламента у Тополи која је била заказана за данас, није одржана јер није постојао кворум. Захтев за ванредну седницу поднело је 14 одборника из владајуће већине, међутим још један покушај да се седница одржи је пропао. Наиме, у сали биоскопа од укупно 41 одборника колико броји локални парламент у Тополи, било је присутно 18 одборника владајуће већине, одборници опозиције нису били присутни.

„На седници је присутно 18 одборника, што значи да не постоји кворум за одржавање, на основу члана 136 пословника о раду СО Топола одлаже се прва ванредна седница за одређени дан и сат, одборници ће бити обавештени“,рекао је председавајући председник СО Топола Миодраг Миловановић.

Фото: ТопПрес

Одборници Нових људи њих шесторо присуствовали су данашњој седници. Шеф одборничке групе Мирко Јевтић изјавио је за ТопПрес да је према њиховим сазнањима председник општине Топола Игор Петровић повукао оставку.

„Откривају се све лажи председника општине Игора Петровића који је колико смо чули повукао оставку и тиме доказао да му је ипак фотеља најбитнија од свега а не интерес грађана. Скупштина није одржана јер није дошао Никола Савић одборник СПО- а, коалиционог партнера СНС -а, Данка Стевановић, одборница СНС -а и Данијела  Ђокић Пантић бивша заменица председника која је требала да преузме одборнички мандат. Још једном су показали да су основне спекулације које ми износимо, а то је, да су спремни на  сваку врсту договора само да остану на функцијама. Осам месеци смо покушавали да урадимо нешто за Тополу, сменили смо ону власт, иако имамо шест одборника дали смо све од себе, али Петровић је надмашио Јовановића у манипулацијама ово је већ друга оставка коју даје и повлачи, то је толико неодговорно и недорасло позицији на којој се налази и то је јасно свим грађанима општине Топола“, рекао је шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“, Мирко Јевтић.

Мирко Јевтић, фото: ТопПрес

Са друге стране председник општине Топола Игор Петровић потврдио је за ТопПрес да су гласине тачне и да је он повукао оставку.

„Кофераши“ и „фотељаши“ су доказали да немају већину. Више немају легитимитет да врше локалну власт у Тополи. После неуспеле седнице коју су заказали, повукао сам оставку јер „кофераши“ и „фотељаши“ више неће бити у прилици да одлучују у име грађана Тополе“, казао је Игор Петровић, први човек општине Топола.

Одборници опозиције нису били присутни на данашњој седници, међутим,  председник Боље Србије Драган Јовановић најавио је да ће његови одборници доћи на сутрашњу редовну седницу.

„Искрено се надам да ће већ сутра председник Скупштине и његов заменик бити смењени и да ће бити усвојене све ове тачке које су битне за функционисање општине и грађана у Тополи. Ово је још једна лакрдија коју су они сами себи скували, председник СО требао би сам да поднесе данас оставку, јер ми још увек нисмо добили записник са претходне седнице а већ је данас била нова. Позивам све одборнике да сутра дођу и да се донесу промене које су потребне Тополи, сваке године у ово време Топола је била велико градилиште, очекујем да ће тако бити ускоро опет“, рекао је Драган Јовановић, председник „Боље Србије“.

Подсећамо, за сутра је заказана редовна седница локалног парламента, са почетком од девет часова.

ТопПрес

Јасна Вуковић, Драган Јовановић, Драган Аксентијевић и Јасмина Аврамовић у просторијама Боље Србије, фото: ТопПрес