Топола – Председник Скупштине општине Топола Миодраг Миловановић, сазвао је за данас 4. седницу локалног парламента. Међутим, након прозивања присутних одборника утврђено  је да  нема кворума тако да је и ова седница одложена. Подсећамо, претходна 3. седница није одржана јер одборници нису са довољним бројем гласова усвојили предложени Дневни ред.

„Јелена Танасијевић ме је обавестила да није у могућности да присуствује седници. Данас је присутно 20 одборника, што значи да не постоји кворум. На основу члана 120 и члана 119 Пословника о раду Скупштине општине, пошто не постоји кворум да се седница одржи, седница Скупштине општине се одлаже за одговарајући дан и сат, сви одборници ће  бити обавештени“, рекао је председник Скупштине Миодраг Миловановић.

Иначе, да би се седница Скупштине одржала потребно је да буде присутан 21 одборник од укупно 41 колико броји сазив Скупштине.

Одборници Српске напредне странке, фото: ТопПрес

Након проглашења одлагања седнице,  председник СО Топола Миодраг Миловановић рекао је да не жели да даје изјаве за медије.

На данашњој седници Скупштине општине Топола били су присутни одборници владајуће већине коју чине одборници СНС у коалицији са СПС њих  14 и одборници Нових људи њих шесторо.

Одборници „Нових људи“ дошли на седницу, фото: ТопПрес

Одборници опозиције коју предводи Драган Јовановић, нису били присутни на скупштинском заседању.

„Ово је лажна скупштина, захваљујем одборницима који нису отишли на седницу. Одборници су доказали да је Шумадинцима демократија у срцу и да не може општином да влада неко ко није победио на изборима. Ми очекујемо да ће највише за месец дана Топола добити власт какву заслужује и какву је на изборима хтела“, изјавио је за ТопПрес председник „Боље Србије“ и одборник опозиције  Драган Јовановић.

 

ТопПрес

Драган Јовановић са својим одборницама у просторијама „Боље Србије“, фото: ТопПрес