Незапослени млађи од 30 година са средњим и високим образовањем могу да се до 31. октобра пријаве за програм „Моја прва плата“ преко портала мојапрваплата, саопстила је Привредна комора Србије.

Из Коморе наводе да ће овај програм Владе Србије омогућити да се још 10.000 младих оспособи за самосталан рад на конкретним пословима, те да је више од 5.000 послодаваца у прва два циклуса програма, током протекле две године, примило 18.000 младих на оспособљавање за рад.

Подсећају да се од укупног броја младих укључених у први циклус програма, запослило њих 43 одсто.

Током девет месеци трајања „Моје прве плате“ кандидати са средњим образовањем примаће од државе новчану накнаду 25.000 динара а они са високим образовањем 30.000.

Циљ Програма је подстицање запошљавања младих, уз претходну обуку за посао и стицање првих радних искустава, као и подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова а спроводи га Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и ПКС.

ТопПрес/ Извор: Танјуг