Јовановић: „Ако се уведе 24 часа забрана кретања, наша општина ће бити у проблему“

Јовановић: „Ако се уведе 24 часа забрана кретања, наша општина ће бити у проблему“

Топола – Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да ће, ако се не промени понашање грађана, бити спреман да влади предложи увођење полицијског часа на 24 часа. То би, за општину Топола која је претежно пољопривредна општина био велики проблем, сматра председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

„Имамо проблем са кретањем наших мештана на сеоском подручју и ја молим нашег председника  да не уводи од среде забрану кретања од 24 часа за општине које су претежно пољопривредне и имају потребу за радном снагом. Ако се то деси ми смо у проблему, људи морају да раде да би прехранили породице.  Стално пишемо потврде за лица која откупљују млеко, за оне који млеко предају, затим за људе који превозе надничаре као и за раднике сезонце“- рекао је Јовановић и нагласио да у Тополи још увек нема заражених корона вирусом.

„Немамо дијагностикован ни један случај COVID – 19 на територији наше општине, свако јутро перемо улице, дезинфикујемо тротоаре кренућемо ове седмице  и дезинфекцију стамбених зграда“- изјавио је за ТопПрес председник СО Топола.

Он је мишљења да би карантин и забрану изласка из градова требало увести у местима где су жаришта вируса а не тамо где нема оболелих.

Указао је и на проблем затварања пијаца, јер су како каже, поново пољопривредници на губитку.

ТопПрес

KOMENTARI