У изборном штабу коалиције НАДА у седишту ДСС-а синоћ је отворен шампањац након што је председник те странке Милош Јовановић објавио да је на председничким изборима остварио трећи резултат са 6 одсто освојених гласова и да ће НАДА на нивоу Београда са близу шест одсто гласова бити одлучујући фактор у формирању нове градске власти.

„Ми не бежимо од одговорности, мислимо да су неке промене потребне. Сачекаћемо резултате, али се надамо да ће тако заиста бити“, рекао је Јовановић.

Он је, одговарајући на питање новинара, рекао да га не чуди што Републичка изборна комисија током вечери неће давати конкретне резултате избора.

„РИК је већ не мало изгубио свој кредибилитет у неколико претходних изборних циклуса и то је нешто што ћемо као држава и као народ морати да поправљамо“, рекао је Јовановић.

На питање да ли ће након избора бити спремнији за сарадњу са СНС-ом или за коалицију око С СП-а, Јовановић је одговорио да се НАДА руководи својим политичким програмом и идејама.

„Ја бих волео да могу да сарађујем са СНС-ом, али ми се нешто чини да је то немогуће. Не због нас, него због свих ствари које нас одвајају од СНС-а, а то је пре свега начин владавине“, истако је Јовановић.

Он је додао да има ствари у којима се НАДА политички слаже са СНС-ом, али да је оно сто их одваја довољно јако да не види како би сарадња била могућа.

Носилац листе коалиције НАДА на београдским локалним изборима Војислав Михаиловић је рекао да је коалиција за сарадњу на градском нивоу са опозиционим делом политичког спектра и да ће учинити све да се формира коалиција тих странака уз услов да то буде на корист Београђана.

Јовановић је захвалио генералу Божидару Делићу који је био носилац листе на парламентарним изборима и академику Матији Бећковићу на доприносу који су дали изборним резултатима колаиције.

Коалиција НАДА у Скупштини са око пет одсто гласова

Председник ДСС-а и један од челника коалиције Милош Јовановић изјавио је синоћ у изборном штабу Коалиције, а на основу података којима до сада располажу, да је НАДА добила око пет одсто гласова и да ће бити присутна у парламенту.

„Коалиција НАДА је испунила своја два основна циља, а то је да ћемо бити присутни у Народној Скупштини Србије, резултат нам је око пет одсто. Исто важи и за градску скупштину Београда. Трећи циљ који је био најтежи и најнеизвеснији, скоро извесно није постигнут, по ономе што нам јављају наши људи готово извесно неће бити другог круга“, рекао је Јовановић у првом обраћању новинарима након затварања биралишта.

Оценио је да је било мањих неправилности, али не таквих да би могли да утичу на резултате избора.

Додао је да је кампања била много мање прљава и политикантска него обично, али уз врло низак ниво расправе у дебатама.

„Радује ме висока излазност на изборима. Одговорност за ову земљу имамо сви ми, и ми са ове стране и грађани и сматрам да је излазак на изборе дужност, нагласио је Јовановић.

Челник дела Покрета обнове Краљевине Србије, коалиционог партнера ДСС-а, Војислав Михаиловић изразио је задовољство што ће „после 77 година у Скупштини имати ко да заступа идеју повратка монархије.

Он је додао како је резултат коалиције на локалним изборима у Београду такође око пет процената.

„Мислим да ће након другог круга да се организује више странака које ће много боље водити Београд и да ће Београђани бити много задовољнији“, рекао је Михаиловић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг