Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић осудио је недавни вандалски напад на Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), наводећи да је неприхватљиво да се било која независна институција суочава са таквим притисцима у демократском друштву.

„Овај инцидент показује прави карактер појединаца из опозиције и њихово непоштовање према институцијама и правилима демократског поретка. Радомир Лазовић и његове колеге из опозиције морају схватити да је овакво понашање апсолутно неприхватљиво. Акције попут оне које је спровео Лазовић осветљавају дубљу слику о томе како би садашња опозиција, уколико би преузела власт, могла управљати државом. Овај чин је јасан показатељ да би њихово понашање било слично ономе како се њихов лидер, Драган Ђилас, понашао за време своје највеће власти“, навео је министар.

Он је подсетио, да је „управо Драган Ђилас један од најчешће помињаних личнодти у Извештају о притисцима и контроли медија у Србији из 2011. године, који је сачинила Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције“.

„Такође, сваки народни посланик, укључујући и господина Лазовића, има механизме унутар Скупштине Србије да изнесе своје неслагање или критику према раду РЕМ-а, нема потребе да уништава њену имовину. Оно што код Лазовића показује додатно незнање је чињеница да је он народни посланик и да је све време, колико је провео у Скупштини Србије заједно са својим колегама, могао да покрене поступак за разрешење чланова РЕМ-а. Када то већ није урадио, онда или су он и његове колеге задовољне радом РЕМ-а или не знају шта су њихова овлашћења. Позивамо све политичке актере да се уздрже од насиља и вандализма и да своје ставове изражавају на миран и цивилизован начин“, казао је Јовановић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг