Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић рекао је да је у току припрема система е-аграр, уз помоћ којег ће грађани који имају налог на порталу електронске управе моћи да користе и услуге е-аграра.

Министар је у изјави за Танјуг рекао да грађани који имају налог на порталу електронске управе могу да користе различите електронске услуге на многим другим порталима.

„Од Нове године се примењује систем електронских фактура тако да је размена фактура између правних лица, правних лица и државе у потпуности електронска“, рекао је Јовановић.

На питање поводом увођења брзог интернета у руралним подручјима, Јовановић је рекао да је то један од најбитнијих пројеката Министарства информисања и Владе, с обзиром на то да је циљ да до 2025. године свако село има приступ брзом интернету и додао да на порталу Министарства грађани могу да добију информације којом динамиком се спроводи пројекат и који је план.

„Село Загорица код Тополе добило је своје прве кориснике“, потврдио је министар.

Када је реч о пројекту „Повезане школе“, министар је рекао да је у овом тренутку око 1600 основних и средњих школа повезано на брзи интернет, као и да је план да, до лета, 1800 школа буде прикачено на брзи интернет.

„Ово значи да ће више од 700 хиљада наставника и ђака имати приступ интернету и то је веома битно за одржавање наставе, за модернизацију и дигитализацију“, рекао је Јовановиц за Танјуг.

ТопПрес/ Извор: Танјуг