Остварили смо наше циљеве, оно што смо заиста желели да будемо парламентарна групација и да будемо присутни у Скупштини града и то смо и постигли, каже председнички кандидат коалиције НАДА и лидер ДСС Милош Јовановић.

Како каже, задовољан је и својим постигнутим резултатом с обзиром да политику доживљава озбиљно и избегава политичке перформансе и пречице за освајање публике.
„Када све то узмемо у обзир, хвала свима и драго ми је да је на изборима била велика излазност и да су грађани схватили да је гласање не само право него и дужност да учествујете у политичком животу своје земље, ако нећете мало више да с еангажујете попут нас”, рекао је Јовановић за ТВ Прва.

Јовановић је у свом гостовању објаснио и да ли ће разговарати са СНС ако га позову.
„То је мало чудно јер све се врти око СНС, што је делимично објашњиво њиховом снагом. Нисам из оног дела опозиције који су фасцинирани овом странком. Нама се не врти ништа око Александра Вучића”, каже он.

Јовановић каже да би волео да може да буде у коалицији са СНС.

„Волео бих да могу да будем у коалицији са СНС на републици, али просто због неког њиховог понашања и начина владања који је мени јако стран мислим да је дубоко погрешан, то не може да се деси”, каже Јовановић.

Треба разговарати

Како каже надао се да ће они бити језичак на ваги, али се то није десило. Он помиње да треба разговарати, и да не треба да се бију на улици, јер физички обрачун у политици је недопустив.

Јовановић је поменуо да је и пре наводио да ће прво разговарати са опозицијом. Он наводи да није трагедија бити у опозицији, јер некако све доживљавамо трагично.
Како каже оно чиме није задовољан је ниво јавне расправе, јер је био веома низак и нису успела да се разјасне нека важна питања.

Милош Јовановић је у свом гостовању рекао да се коалиција НАДА залажу за добробит Србије па тако он како каже може да буде против режима али не може да буде против своје земље.

Према његовим речима мора сада мало све да се слегне и да се ради на стварима који су у интересу за Србију, што каже не може уз буку и галаму.

„Мени сва питања која долазе јесу да ли си за Вучића или против њега? Па људи, јел може да се буде само за Србију и тачка”, рекао је Јовановић.

Услови за улазак у Владу

Он каже да велика концетрација моћи у рукама једне странке и то толико дуго никада није добра.

Према његовим речима, не мисли да ће Влада бити формирана брзо, и да ће то трајати бар два месеца, и открио који би његови услови били да уђе у Владу.

„Па били би такви да би били неприхватљиви. Не би били лични. Озбиљна борба против корупције, неки људи који би морали да се процесуирају, враћање правне Државе у жижи интересовања, укидање партијске државе. Наравно не може све преко ноћи, ајде да кренемо од локалних самоуправа”, каже Јовановић.

Он поново наглашава да је у изборној ноћи рекао да би волео у коалицију са СНС јер са овим другима како каже не може ништа јер су му они противници, док су му ови на власти много мањи демократски противници.

Разлика од МЕТЛЕ до НАДЕ је каже да је НАДА нешто озбиљније, и дуготрајније. Како каже није циљ да буде вечна опозиција већ да преузме одговорност ове државе у највеећој могућој мери, и како каже ако се то не оствари данас, сутра биће до следећег изборног циклуса у најмању руку.

ТопПрес/ Извор: Блиц