tanjug-mup-srbije

Начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов каже за РТС да полиција појачано контролише возаче, посебно на алкохол и прекорачење брзине.

Традиционално, током сабора трубача у Гучи појачане су контроле полиције. Најчешће се праве прекршаји везани за алкохол, прекорачење брзине, некоришћење појаса, непрописно претицање.

Небојша Арсов је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да су тројица возача из Гуче заустављена са више од три промила алкохола у крви.

Последње три године током јула, августа и септембра настрадало је 558 особа, а у јулу ове године је погинуло 40 особа што је мање него у том месецу претходних година, каже начелник Управе саобраћајне полиције.

Када је реч о техничким прегледима, Арсов указује да су најчешће неисправности кочионог система, издувних гасова и светлосне сигнализације.

Већина техничких прегледа нема недоумица око правила, напомиње Арсов и додаје да неистине у медијима пласирају они технички прегледи који су до сада зарађивали тако што прегледе возила нису ни вршили.

ТопПрес/ Извор: РТС