Царински службеници на испостави Горњи Милановац открили су 29. фебруара испод цераде једног камиона сакривен цео аутомобил, саопштила је данас Управа царина.

Случај је откривен када је царински службеник изашао да обави преглед пристиглог камиона који је према документацији из Словеније ка Србији превозио товар сировина за производњу боја и лакова и када је након уклањања цераде, у товару поред пријављене робе уочен и “BMW“ без регистарских ознака за чији утовар је било потребно ангажовати виљушкар, а потом га и добро обезбедити да се не би померао током вожње.

Такође, службеници Управе царина су за викенд на граничном прелазу Батровци спречили покушај да се из земље преко границе превезе луксузни аутомобил “Порсцхе Панамера 4с“ чија је вредност процењена на преко 77.000 евра.

Како се наводи, случај је откривен када је на излаз из земље пристигао скупоцени аутомобил стране регистрације за чијим је воланом био српски држављанин, који је на питање царинског службеника да ли има нешто да пријави, одговорио одрично, да би током детаљне контроле утврђено да он заправо није власник возила којим се упутио у иностранство.

Будући да он у тренутку контроле није поседовао ни боравишну ни радну визу у иностранству, што је предуслов за управљање возилом са страним регистарским ознакама, ауто је привремено задржан до окончања поступка.

ТопПрес/ Извор: Танјуг