smart

Топола –  Основна школа „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи у складу са Закључком Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 од 11.8.2020. године и Стручног упутства Министарства просвете, науке и технолошког развоја за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2020/21. години од 12.8.2020. године, донела је оперативни план организације и реализације наставе.

„Руководећи се техничким и организационим условима школа је донела одлуку да се настава за све ученике првог циклуса у матичној школи у Доњој Шаторњи и у свих пет издвојених одељења у Пласковцу, Винчи, Блазнави, Јарменовцима и Доњој Трешњевици реализује у школи на непосредан начин. У складу са бројем ученика по одељењима школа задовољава услов да се одељења првог циклуса не деле на групе. Настава се остварује са целим одељењем, према распореду часова који је усвојен на нивоу школе, а према Посебном програму образовања и васпитања за одговарајући разред. На основу свих показатеља и услова које захтева Стручно упутство школа је донела одлуку да наставу за други циклус организује применом комбинованог модела и поделом одељења на групе. У зависности од броја ученика по одељењима настава ће организовати тако да ученици једног одељења буду подељени на групу А и Б. Групе мењају наставне дане када долазе у школу на недељном нивоу. Настава се остварује свакодневно са једном групом ученика, према редовном распореду часова који је усклађен са планом наставе и учења за други циклус основног образовања и васпитања за одговарајући разред. Обе групе раде у истом саставу сваке недеље при чему је почетак наставе исти за сваку групу“, изјавила је за ТопПрес директорка ОШ „Живко Томић“ Марија Обрадовић.

Поделу одељења на групе, као и остале детаље, родитељима ће доставити одељењске старешине, саопштено је у овој школи. 

„Од укупног броја ученика два ученика су се изјаснила да ће пратити наставу на даљину. Све мере заштите према упутствима Кризног штаба, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и министарства здравља биће стављене у функцију и строго придржавање. Распоред ученика по разредима и распоред звона биће објављен на улазним вратима школе, на сајту школе и огласној табли“, рекла је директорка Марија Обрадовић.

У просторијама школе данас је одржан родитељски састанак за све разреде.

ТопПрес

Комбиновани модел за старије ученике