Топола – Заменица председника општине Топола Јасна Вуковић одржала је данас у скупштинској сали општине Топола састанак са директорима Основних школа са територије ове општине. Повод састанка био је актуелна епидемиолошка ситуација и по ком моделу ће се организовати настава обзиром да школска година почиње у среду. Састанку су присуствовали директорка ОШ „Живко Томић“, директорка ОШ „Сестре Радовић“, директор ОШ „Карађорђе“ и директор ОШ „Милутин Јеленић“

„Директори су имали састанак у школској управи и добили смо упутства како организовати наставу. Ми спадамо у зелену зону што значи да немамо деце заражене ковид вирусом и да је ситуација прилично мирна. Разговарали смо како смо припремљени за ову школску годину, шта је школама потребно и како започети нову школску годину. Дотакли смо се планова за следећу годину и шта је школама приоритет што се тиче инвестиција. Пракса која се годинама спроводи биће и ове године, донираћемо сутра свим првацима ранчеве за почетак нове школске године уз то им пожелети и срећан почетак тако да се надам једној успешној школској години“, изјавила је Јасна Вуковић заменица председника општине за ТопПрес.

Фото: ТопПрес

Директори су у разговору са заменицом изнели планове по приоритетима, када су у питању инфраструктурни радови. На неким школама потребно је да се замени кровни покривач, на другима да се замени столарија, реновира фискултурна сала, док се у самој вароши решава пројекат преласка на гас.

„Припремили смо све што треба за нов почетак школске године, уписани ученици потврдили су полазак, њих 180 од тога 17 првака, мање него прошле године. Настава ће се организовати нормално у свим школама на територији наше општине, часови ће трајати по 45 минута и сва деца ће наставу похађати у школама“, казала је Марија Обрадовић, директорка ОШ „Живко Томић“ из Доње Шаторње.

ТопПрес

Директори Основних школа присуствовали састанку, фото: ТопПрес