foto-printscreen-rtv-youtube

Председник Самосталног синдиката компаније Фијат Крајслер аутомобили Зоран Марковић изјавио је да су запослени у тој фабрици веома забринути због честих прекида производње и с нестрпљењем очекују да им менаџмент саопшти производне и инвестиционе планове за ову годину.

Најважније је да сазнамо да ли је планиран почетак израде новог модела у Крагујевцу, јер за сада о томе нема никаквих званичних информација, рекао је Марковић ФоНету.

Он је истакао да неизвесност доприноси забринутости запослених, који су у протекла два месеца више времена провели код куће него у фабрици.

Свима је јасно да није добро што седимо код куће и примамо плату, јер знамо да је то неодрживо и да не може дуго да траје. Желимо и спремни смо да радимо и верујемо да би израда новог модела повећала производњу и радну ангажованост запослених, казао је Марковић.

Радници ФЦА су од почетка ове године радили само девет дана у обе смене и један дан у првој смени, а најновији прекид производње, који је почео 30. јануара, продужен је за још један дан.

Због тога је у јануару произведено свега 3.485 Фијата 500Л.

Менаџмент крагујевачке фабрике до сада се није оглашавао поводом учесталог заустављања линија за производњу.

Према незваничним информацијама, узрок продужења непланираног одмора за још један дан је кашњење делова из иностранства.

ТопПрес/ Извор: ФоНет