Какво нас време очекује следеће недеље

Какво нас време очекује следеће недеље

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, на северу земље пре подне и средином дана понегде са слабом кишом, а у осталим крајевима с краткотрајном суснежицом или снегом.

По подне на северу и западу, а увече и у осталим крајевима, доћи ће до краткотрајног разведравање. У току ноћи са северозапада стиже ново наоблачење с кишом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар ће бити слаб и умерен, углавном западни и југозападни, у току ноћи у појачању. Најнижа температура ће у већини места бити од -4 до нула степени, на југу Србије и до -10 Ц, а највиша од -1 до 7 Ц.

У Београду ће већи део дана бити умерено до потпуно облачно и без падавина, само је средином дана могућа слаба киша или суснежица. Касније по подне и увече доћи ће до краткотрајног разведравања. Најнижа температура око 0 Ц, а највиша око 5 Ц. У току ноћи ново наоблачење, а у другом делу ноћи слаба киша.

Према прогнози за наредних седам дана, у понедељак ће на северу Србије јутро бити облачно с кишом. Пре подне се очекује престанак падавина и постепено разведравање. У централним крајевима очекују се мешовите падавине (киша и снег), а на југу већи део дана са снегом, уз повећање висине снежног покривача. Увече и у току ноћи доћи ће до престанка падавина и делимичног разведравања у свим крајевима.

У уторак се очекује променљиво облачно и хладније, пре подне са дужим сунчаним интервалима, средином дана и по подне местимично са снегом или пљуском снега, нарочито у брдско-планинском подручју. И у понедељак и уторак дуваће умерен, повремено јак северозападни ветар. У среду и четвртак биће суво и мало топлије са сунчаним интервалима, а од петка се очекује постепено наоблачење с кишом, које ће за викенд прећи у снег.

У току периода у нижим пределима очекује се топљење снежног покривача – на северу и западу Србије отапање ће бити потпуно већ почетком седмице, док ће у осталим крајевима, услед ниже температуре, топљење бити спорије, а интензивираће се тек од средине седмице.

ТопПрес/ Извор: Мондо, Танјуг

KOMENTARI