Канте и контејнери пуни смећа у селима око Тополе, грађани очајни немају коме ни да се обрате јер благајна не ради

Канте и контејнери пуни смећа у селима око Тополе, грађани очајни немају коме ни да се обрате јер благајна не ради

Топола – Канте пуне смећа али и контејнери слика су која се ових дана може видети у Белосавцима и Липовцу. Фирма АСА која је ангажована на одвожењу смећа са сеоског подручја не обавља свој посао редовно па су због тога контејнери препуни а на простору око њих шири се непријатан мирис и животиње разносе разне врсте отпада.

„Канте су пуне и препуне, долазили су увек једном седмично, међутим сада долазе када они хоће, тако да су грађани напунили канте и стављали около јер се нема више где, тако да сада животиње разносе отпад около, ветар такође, смрад се шири и цела та ситуација је јако лоша и ружна. Преко зиме се дешавало када није очишћен пут у неком делу села да се не однесе смеће, али сада је лето па опет исто. Уместо четири пута месечно, дођу једном, двапут или ниједном“, каже мештанин села Белосавци.

Пуне канте а и контејнери могу се видети и у Липовцу, где се смеће одвозило уторком, међутим сада скоро петнаест дана радници из поменуте фирме нису долазили.

Према речима грађана који у својим домаћинствима имају канте и плаћају ову комуналну услугу,  додатни проблем је што је благајна где су се наплаћивале услуге затворена па огорчени домаћини немају где ни да уложе приговор.

„Редовно смо плаћали рачун који је уредно и стизао, али сада стиже рачун а ми немамо где да платимо. Блгајна је затворена, не знамо разлог а не знамо ни где можемо да платимо, принуђени смо да се сналазимо. Ако већ уредно плаћамо онда би за тај новац требало да се одвози смеће, а не да га лагерујемо испред наших капија. Када су раније током зиме нередовно долазили ми би се обратили радницама на благајни и проблем би се решавао, сада ни то не можемо, остаје нам само да чекамо да ли ће и када доћи“, прича нам мештанка Липовца.

Иначе, у Тополи се већ годинама одвози смеће са сеоског подручја и свака кућа на селу има канту за одлагање отпада.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI