Горњи Милановац – Принчевски пар, принцеза Катарина и принц Александар Карађорђевић посетили су Прањане, где су отворили реновирани објекат кухиње прањанске основне школе „Иво Андрић“, чије реновирање је финансирала хуманитарна организација „Life line“ на чијем челу се налази принцеза Катарина, наводи се из Општине Горњи Милановац.

Заменица председника општине Јадранка Достанић захвалила се на донацији и подсетила на нераскидиво пријатељство два народа: „Желим да искажем велико задовољство и захвалности Вашим краљевским височанствима, хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага и свим људима који су својим залагањем и донацијама учествовали и помогли да се трпезарија основне школе „Иво Андрић“ у Прањанима реновира и да се школска кухиња опреми најсавременијим кухињским уређајима. Општина Горњи Милановац доста улаже у школство и социјалну политику, али овакве акције и донације су увек добродошле јер услови у којима деца одрастају увек треба да се побољшавају. “

Принц Александар Карађорђевић рекао је да се оваквим акцијама спајају хуманост и доброчинство и да су то вредности које сви треба да следимо.

Директор основне школе „Иво Андрић“, Зоран Пантовић, захвалио је се на вредној донацији уз помоћ које је реновирана трпезарија и опремљена школска кухиња.
Долазак принцеза Катарине и принца Александра у Прањане прошао је и у знаку сећања на мисију „Халијард“ из Другог светског рата, када су припадници краљевске војске сачували од окупације око 550 америчких пилота. Никодије Ник Михајиловић, један од војника задужен за спашавање авијатичара присуствовао је свечаности у Прањанима и подсетио присутне на значај те мисије.

У делегацији принчевског пара били су и гости из Чикага, предвођени председником фондације „Халијард“ Џоном Капелом.

ТопПрес/ Глас западне Србије