Топола, Београд – На 13. Светском првенству у каратеу  које је одржано протеклог викенда у Спортском центру Бањица у Београду каратисти КК „Карађорђе“ освојили су пет медаља. Учешће на турниру је узело 19 земаља са свих континената.

Боје наше земље бранило је и 18 каратиста тополског клуба. Медаљама су се окитили:

У катама Николија Софронијевић – сребро, Исидора Васић – сребро;

У  борбама Санела Живановић – сребро, Павле Николић – бронза и Богдан Стевановић – бронзана медаља за кадетску екипну репрезентацију Србије.

Тренер КК „Карађорђе“ Ранко Шолић рекао је да је клуб основан 1998. године. Медаље које су освојене само су потврда да се вредним радом и трудом све може постићи.

Успешни млади каратисти из Тополе, фото: КК Карађорђе

„Већ десет година користимо салу у ОШ „Карађорђе“ за тренинг, три пута седмично. Тренажни процес за такмичење траје већ више од шест месеци,  међутим, то није довољно па смо интензивирали припреме и вежбали смо по мраку, напољу под ведрим небом на игралишту. Наша деца су заслужила ове пехаре не само због каратеа већ због њихове жеље, љубави и воље да и без услова какве треба да имају они напорно тренирају и покажу најбоље што Топола има“, изјавио је тренер Ранко Шолић за ТопПрес.

Он је нагласио да КК „Карађорђе“, нема своје просторије, канцеларију, салу за тренинг, па су принуђени да опрему за тренинг стално носе за собом.

„Недостаје нам неки простор који ће бити наш, да можемо да вежбамо редовно и у адекватним условима и да  можемо наше тренажне реквизите да одложимо.  Немамо где да сложимо наше пехаре, признања. Овој деци је то потребно јер имамо 42 члана,  од четири године па до 20 година, пионире, кадете, јуниоре, сениоре, а број се стално повећава уписивањем нових чланова“, рекао је тренер и додао да је упис и тренинг бесплатан па су сви заинтересовани љубитељи каратеа добродошли.

Следеће такмичење одржаће се за месец дана  у Крушевцу за које се наши талентовани каратисти већ припремају.

ТопПрес