Топола –  Карате репрезентација Српске Карате Уније учествовала је на шампионату Балкана који је 9. јуна одржан у Пробиштипу у Северној Македонији.  У оквиру наше репрезентације учествовало је девет чланова Карате клуба “Карађорђе” који су у варош подно Опленца донели осам медаља – две златне, три сребрне и три бронзане.

У дисциплини кате кадеткиње екипно су у саставу Софронијевић, Кузмић и Димитријевић узеле сребро. У појединачној конкуренцији Исидора Стојадиновић је прва, а Невена Туфегџић и Наталија Софронијевић биле су друге, док је Николина Кузмић освојила треће место. Бронзану медаљу у катама освојио је сениор Борис Рајковић, а у борбама злато у категорији кадеткиње +55кг освојила је Теодора Димитријевић док је Андријана Павловић узела бронзу, објављено је на сајту општине Топола.

Ранко Шолић, репрезентативни тренер и тренер КК “Карађорђе”, није скривао задовољство постигнутим резултатима. Изразио је и захвалност Општини Топола и Ветеринарској станици Белосавци доо Наталинци на пруженој помоћи и подршци у организацији припрема и одласка репрезентације на такмичење.

ТопПрес