TanjugTanjug

Лидер Покрета снага Србије Богољуб Карић сматра да би медије требало ослободити плаћања ПДВ-а, а новинарима омогућити бенефицирани радни стаж и веће плате.

„Одавно сматрам да су новинари елита нашег друштва, људи који се баве најплеменитијим и истоворемено најтежим и најопаснијим послом“, рекао је Карић за Блиц.

Он је нагласио да је потребно новинарима вратити статус „седме силе“ који су изгубили, сматра, не својом кривицом, већ кривицом политичких сила које владају од педесетих година.

„Као искусан човек, који се више од пет деценија бави бизнисом, и као власник БК телевизије и чувених магазина Профилл, Дама, Јефимија сматрам да постоје и политички и економски услови да српски новинари постану оно што одавно заслужују, да буду одлично плаћени, заштићени и поштовани“, каже Карић.

Он је навео да очекује да се новинарска удружења и релевантне институције укључе и консултују око рада на медијској стратегији, како би се припремио закон који може да гарантује бенефицирани радни стаж, редовне плате, ослобођење од ПДВ-а медијских кућа…

„Тако ћемо затворити уста свима који говоре да нема слободе медија у Србији. Бићемо светионик за све државе како треба да се односе према новинарима. Угледни уредници, колумнисти и истраживачи треба да буду плаћени као врхунски менаџери у компанијама“, истиче Карић.

Он је додао да су новинари и медијске куће неопходни за подршку економској револуцији, враћању породичних вредности и патриотизму.

„Моја порука свим власницима капитала је, ако су новинари добро плаћени мозак ће им радити светлосном брзином. Биће ослобођени милион свакодневних брига, од тога како да плате рачуне или шта да купе деци код куће. Новинари који промовишу истинске вредности демократског друштва морају да буду вредновани“, наглашава Карић.

Он је навео да медији у Србији прате светске трендове, те да то потврђује да имамо способне људе у свим областима.

„Погледајте само шта је урадио Жељко Митровић, а од самог оснивања је много пута био под невиђеним политичким притисцима. Сведоци смо раста и информативних портала,од којих су многи изразито критички према власти, па нисам приметио да неко спречава њихово право на извештавање“, закључио је Карић.

ТопПрес/Извор: Танјуг