Кесе у Максију од данас пет динара

Кесе у Максију од данас пет динара

Кесе у Максију од данас коштају пет динара по комаду. Поскупљење је, осим у Максију, ступило на снагу и у продавницама Темпа, где кесе коштају седам динара, док су у Схоп&Го продавницама такође пет.

У компанији Делез Србија кажу да је цена промењена у складу са новом регулативом Европске уније и Одлуком Града Београда, а са циљем даљег смањења употребе једнократних пластичних кеса.

– Кеса у Максију и Схоп&Го продавницама је пет динара. Ова стратешка одлука компаније ће додатно олакшати припрему Београђана за 1. јануар 2020.године када ће Град у потпуности забранити употребу пластичних кеса. До сада, откако је почела наплата пластичних кеса, њихова употреба смањена је за 65 одсто, што показује да грађани позитивно реагују на ове промене, да су свесни проблема који постоји кад је у питању загађење животне средине и да желе да допринесу да имају чистију околину – наводе у комапнији.

Како би додатно пружили допринос акцији смањења употребе кеса за једнократну употребу, омогућили су свим купцима да у наредних месец дана могу набавити памучне цегере по акцијској цени од 59 динара.

– У наредном периоду ћемо радити и на смањењу количина пластике у амбалажи произовда наше приватне робне марке, смањењу употребе пластичних произовда који су за једнократну употребу и већој примени пластике која се може компостирати – кажу у овој компанији.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс