Фото: ТопПрес

Топола – Данас је у селу Шуме на новоизградјеном стадиону одиграна узбудљива фудбалска утакмица измедју ФК „Шумадинац 1949“ и ОФК „Шаторња 1934“. Утакмица је завршена резултатом 4:1 и представља круну сезоне јер је ФК „Шумадинац 1949“ освојио прво место у општинском рангу и данас је овај клуб прославио титулу и пехар који су добили.

Утакмици и слављу присуствовао је први човек општине Топола Владимир Радојковић са својим сарадницима, Данијелом Дамњановић чланом општинског већа за спорт и Драганом Манојловић помоћником председника.

Фото: ТопПрес

Они су данас у Шумама дочекали и кинеску делегацију која је заинтересована за сарадњу са овим клубом.

„Освојили смо прво место, идемо даље. Веома смо поносни и на успех који смо постигли али и на чињеницу да је наш клуб и наше село посетила кинеска делегација која је заинтересована да сарадјује са нама“, рекао је Ненад Глишић секретар клуба.

Фото: ТопПрес

Кинеска делегација најпре је имала прилику да ужива у узбудљивом фудбалском мечу а у наставку дана у домаћој храни, музици и дружењу под шатором.

„Дочекали смо наше кинеске пријатеље у једној срдачној атмосфери, њихови утисци су фантастични и ја се надам да ћемо успети да договоримо сарадњу са њима која би нама и клубу много значила. Одушевила их је атмосфера на терену, гостопримство наших домаћина, храна коју су пробали, жива музика, сигурна сам да ће нам доћи опет“, каже за ТопПрес Данијела Дамњановић члан општинског већа за спорт.

Фото: ТопПрес

Кинески гости данас су добили и поклоне од овдашњих мештана и клуба.

Иначе, стадион на којем је одржана утакмица и додела пехара недавно је потпуно реконструисан уз помоћ локалне самоуправе, државе, пријатеља клуба, бројних спонзора и мештана села.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес