Кинески лидер у Крагујевцу: Гигант у производњи ауто ентеријера упослиће 800 радника

Кинески лидер у Крагујевцу: Гигант у производњи ауто ентеријера упослиће 800 радника

Кинеска компанија Yanfeng Automotive Interiors, која гради производни погон у Крагујевцу, почетак производње планира за крај 2019. године, саопштила је у четвртак (12. септембра) та компанија, наводи се на сајту Града Крагујевца.

Светски лидер у области аутомобилских ентеријера ће у новом производном простору у Крагујевцу, који ће се простирати на 18.500 квадратних метара, производити аутомобилске компоненте за унутрашњост аутомобила, наводи се у саопштењу.

За почетак биће отворено 200 нових радних места. С обзиром на то, да је постројење пројектовано за 800 запослених, број радника ће се постепено повећавати из године у годину. Ово је прва фабрика те компаније у Србији.

Добра инфраструктура и доступност квалификованих радника у Крагујевцу и околини, били су кључни за избор ове локације.

Новом фабриком у Србији, проширујемо наше производне капацитете на тржиштима Источне Европе и реагујемо на све веће присуство наших купаца у региону – рекао је Тони Еленбас, потпредседник и генерални директор те компаније за Европу и Јужну Африку.

Остали фактори који су утицали на избор локације укључују централни положај Крагујевца у Југоисточној и Централној Европи и близину осталих фабрика Yанфенг Аутомотиве Интериорс у Мађарској, Чешкој и Словачкој.

Иначе, Yanfeng Automotive Interiors (ИФАИ) је светски лидер у производњи аутомобилског ентеријера. Са седиштем у Шангају, компанија има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених широм света, који дизајнирају, развијају и производе унутрашње компоненте за све произвођаче аутомобила.

Yanfeng Automotive Interiors , основан је 2015. године као заједничко предузец́е између Yанфенга – једног од највећих аутомобилских добављача у Кини и Адиента – светског лидера у производњи аутомобилских седишта. Данас је то велика глобална мрежа која се протеже од САД – а, Европе и Јужне Африке, до Азије и Пацифика, наводи се у саопштењу.

Подсетимо, како је већ писано, осим погона компаније Yанфенг, Крагујевац ће добити још једну фабрику. Наиме, у јулу ове године, стартовала је и градња новог погона аутоделова шпанске компаније која је својевремено у Крагујевцу купила фирму за производњу ауто-дизалица Промотор ИРВА, и која годинама уназад ради у погонима некадашње Заставине фабрике „21.октобар“.

ТопПрес/ Извор: екапија

KOMENTARI