Кисић: Континуирана подршка слепим и слабовидим особама

Кисић: Континуирана подршка слепим и слабовидим особама

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић изјавила је данас да ресорно министарство континуирано подржава рад Савеза слепих Србије и наставиће то да чини и у наредном периоду, а у циљу још бољег квалитета живота слепих и слабовидих особа.

Кисић је, на 28. међународној конференцији регионалне асоцијације слепих Балкана, истакла да је ресорно министарство у претходних пет година Савез слепих Србије подржало са више од 100 милиона динара.

Навела је да је један од најзначајнијих пројеката које је Министарство подржало адаптација и опремање библиотеке „Др Милан Будимир“, која ја највећа библиотека тог типа на Балкану и један од највећих у Европи, саопштено је из Министарства.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек је уз слепе и слабовиде, да их подржи и укључи у све активности које имају за циљ побољшање њиховог живота и унапређење њиховог положаја, казала је Кисић.

Министарка је рекла да слепе и слабовиде особе треба не само да буду укључене у све друштвене активности, већ да друштво може и много да научи од њих.

Надам се да је ова конференција још једна прилика да размените искуства која имате, да видимо сви заједно шта је до сада урађено, да учимо на вашим искуствима, да радимо и учинимо свет лакшим за живот онима којима смо ми очи и прозор у свет, поручила је она.

На отварању Међународне конференције регионалне асоцијације слепих Балкана, која је организована уз подршку Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања, говорили су и министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, изасланица председника Републике Србије Александра Вучића Верица Лазић, председник Савеза слепих Србије Милан Стошић, као и представници савеза слепих Балкана и Европског савеза слепих.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0