Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић представила је мере које Србија примењује у циљу повећања наталитета председници Државног комитета за породицу, жене и децу Републике Азербејџан Бахар Мурадовом са којом је разговарала данас у Бакуу о будућој сарадњи министарства и тог комитета.

Кисић је истакла да је финансијска подршка државе знатно повећана претходних година и нагласила да све мере које држава спроводи почињу да показују добре резултате.

Кисић је рекла да је Азербејџан једна од земаља која се може похвалити добром демографском сликом и да је пример одличне праксе када је у питању подршка родитељству, репродуктивном здрављу и заснивању породице, наводи се у саопштењу министарства.

Председница Државног комитета за породицу, жене и децу Републике Азербејџан Бахар Мурадова навела је да у Азербејџану у 11 региона постоје центри за подршку женама и деци у оквиру којих се одржавају школе родитељства, едукације о репродуктивном здрављу и заснивању породице.

Како је саопштено, Кисић и Мурадова сагласиле су се да је данашњи састанак још један доказ одличне и интензивне сарадње две земље и веома добрих односа председника Србије и Азербејџана Александра Вучића и Илхама Алијева.

Министарка Кисић и председница комитета Бахар Мурадова договориле су се да Министарство и Комитет врло брзо потпишу Меморандум о сарадњи и да ће први корак у том циљу бити формирање радних група које ће радити на усаглашавању текста овог документа.

Министарка Кисић је у Бакуу присуствовала и отварању 10. Глобалног форума.

ТопПрес/ Извор: Танјуг