Фото: ТопПрес

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић присуствовала је данас радионици о родитељству и посетила породицу која има петоро деце и поручила да је Србија са досадашњим мерама јасно показала да су породице и деца најважнији приоритет.

„Све што радимо, радимо због наших породица и деце, да им будемо још јача подршка, да им дамо ветар у леђа, да имају још боље услове за живот, да деца имају још лепше и безбрижније детињство“, рекла је Кисић.

Она је то изјавила на завршној радионици, која је одржана у оквиру пројекта „Ка просперитетном родитељству економско оснаживање младих кроз информисаност и развој вештина и компетенција“, а које је Министарство финансијски подржало.

У саопштењу Министарства за бригу о породици и демографију наводи се да је Кисић рекла да је финансијска подршка продицама са децом никада већа, да су износи родитељског додатка вишеструко повећани од 2018. године, да држава додељује и субвенције мајкама за куповину прве некретнине, да пружа велику подршку у процесу вантелесне оплодње, као и да заједно са локалним самоуправама финансира и додатне пронаталитетне мере и пројекте.

Министарка је истакла да су вишечлане породице, попут породице Бацковић из Прокупља, непроцењиво богатство Србије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг