Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић рекла је данас на манифестацији „Породица недељом“ да је у току јула ове године рођено око 230 беба више у односу на јул претходне године.

„Ово су дивне вести и надамо се да ће овакав тренд да се настави и да ће да нас буде што више. Свако новорођено дете је за нас највеће богатство“, казала је Кисић, наводи се у саопштењу Министарства за бригу о породици и демографију.

Кисић је додала да је побољшање демографске слике Србије главни фокус рада Министарства за бригу о породици и демографију.

Према последњим статистичким подацима, у периоду од јануара до јула ове године забележен је раст рађања беба за 0,3 одсто у односу на исти период прошле године.

Министарство за бригу о породици и демографију подржало је манифестацију „Породица недељом“, коју је организовало удружење грађана „Чувари огњишта“, на конкурсу за доделу дотација намењених за пројекте породично правне заштите грађана, подршке породици и деци.

„Управо је ово циљ, да се окупљамо, дружимо, да дане проводимо у кругу својих породица, јер из породице црпимо снагу, енергију“, рекла је Кисић и додала да ће Министарство за бригу о породици и демографију наставити да предузима активности у циљу јачања породица.

Манифестација „Породица недељом“ одржана је на платоу испред тржног центра „Биг Фасхион“, а у оквиру ње чланови породица су имали прилику да се такмиче у шаху, надигравају у разним такмичењима, учествују у многобројним едукативним програмима и уживају у музичким концертима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг