Ко се бави овим гранама пољопривреде, може да добије помоћ државе, чак и 400.000 динара!

Ко се бави овим гранама пољопривреде, може да добије помоћ државе, чак и 400.000 динара!

Секретаријат за привреду Београда објавио је четири јавна позива за доделу подстицајних средстава у области пчеларства, сточарства, воћарства и повртарства. Позив важи и за набавку пољопривредне механизације – прикључних машина на територији града Београда за 2018.

Подстицајна средства су намењена за набавку нове опреме за пчеларство и то: десет кошница са припадајућим рамовима, врцаљка (ручна или електрична), електрични отклапач саћа (аутоматски или полуаутоматски) и топионик за восак. Максимални износ подстицајних средстава износи 65.000 динара по кориснику.

За ову намену опредељена су бесповратна финансијска средства у износу од 20.000.000 динара, а рок за подношење пријава је 5. април.

Подстицајна средства у области сточарства намењена су за набавку домаћих или увозних квалитетних стеоних јуница холштајн – фризијске расе или сименталске расе, квалитетних приплодних оваца и квалитетних приплодних коза.

Максимални износ подстицајних средстава је 300.000 динара по кориснику, за ту намену опредељена су бесповратна финансијска средства у износу од 50.000.000 динара, а рок за подношење пријава је 23. март.

Подстицајна средства у области воћарства и повртарства намењена су за набавку и постављање опреме и то: противградне мреже на површини од 0,25 ха до 1 ха, противградне мреже са системом за наводњавање „кап по кап“ на површини од 0,25 ха до 1 ха, пластеника са системом за наводњавање „кап по кап“ на површини од 0,03 ха до 0,05 ха, система за наводњавање „кап по кап“ на површини од 0,25 ха до 1 ха.

За ову намену опредељена су бесповратна финансијска средства у износу од 50.000.000 динара и рок за пријаве је 30. март. Подстицајна средства за набавку пољопривредне механизације – прикључних машина намењена су за набавку нове пољопривредне механизације.

Право на доделу подстицајних средстава може остварити физичко лице – носилац регистрованог породичног пољопривредног газдинства.

Подстицајна средства која су наменска и бесповратна додељују се у максималном износу 80 одсто цене прихватљивих трошкова набавке пољопривредне механизације – прикључних машина.

Максимални износ подстицајних средстава је 400.000 динара по кориснику. За ову намену опредељена су бесповратна финансијска средства у износу од 55.000.000 динара. Рок за подношење пријава је 16. март.

Право на доделу подстицајних средстава може остварити физичко лице – носилац регистрованог породичног пољопривредног газдинства.

Подстицајна средства која су наменска и бесповратна додељују се у максималном износу 80 одсто цене онога што је предмет јавног позива.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Танјуг