Коалиција окупљена око Српског покрета Двери и дела Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС), на челу са Жиком Гојковићем, предала је данас Републичкој изборној комисију изборну листу за парламентарне изборе расписане за 3. април.

Листу под називом „Бошко Обрадовић – Српски покрет Двери – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову Краљевине Србије“ потписима је подржало 11.099 грађана.

Листу за народне посланике предали су председник Двери Бошко Обрадовић и заменик председника ПОКС Милош Парандиловић.

Слоган изборне кампање коалиције је „Срцем за Србију“.

Обрадовић је рекао да очекује добар и озбиљан резултат на предстојећим изборима истичући да је глас за патриотски блок који чине Двери, ПОКС и неколико других патриотских организације „сигуран глас, далеко изнад цензуса“.

Навео је да ће та коалиција, која се залаже за обнову Краљевине Србије, бити глас свих који су против актуелне власти, али и против повратка бивше власти.

Обрадовић је казао је да борба против беле куге треба да буде државни приоритет и да се та коалиција залаже за традиционалну породицу, рађање, мајчинство и очинство, али и за младе, њихово боље образовање и лакше запослење.

„Ми смо еколошке и економске патриоте. Подржаваћемо домаћег радника, предузетника, пољопривредника и фаворизоваћемо домаће фирме“, рекао је Обрадовић, први носилац листе и кандидат коалиције на председничким изборима.

Додао је да се та коалиција залаже да се „исправе неправде“ према оштећеним банкарским клијентима, пензионерима, ратним војним ветеранима, особе са хендикепом, радницима који су жртве пљачкашких приватизација.

Председник ПОКС-а Жика Гојковић рекао је да је та коалиција прикупила потписе за два дана у свега неколико градова и општина, а да су због техничких проблема данас предали листу.

„То показује колики је ентузијазам код људи који једва чекају да се врати крштено име Србије, а то је Краљевина Србија“ рекао је Гојковић.

Навео је да ће та коалиција водити позитивну кампању и да представља „трећи пут“ који заговара дијалог, а не мржњу која је, каже константна на политичкој сцени.

„Видим да неки ликују и цекају да пријавимо листу па да је обарају. Желим да верујем да власт неће насести на такве трикове да противправно и против свих закона покуша да овакву политичку опцију онеспособи да изађе на изборе“ рекао је Гојковић и додао да би то био скандал.

Други носилац листе Милош Парандиловић казао је да ће се, осим за промену државног система, та коалиција борити за потпуну демонтажу владајућег паразитског система који, каже, фаворизује најгоре на уштрб најбољих и радује се кад најбољи одлазе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг