Зелено-лева коалиција „Морамо“, коју чини преко 60 организација из целе Србије, предала је данас Републичкој изборној комисији листу за парламентарне изборе, коју је потписало више од 12.000 људи.

Носилац листе је председавајући отворене грађанске платформе „Акција“ Небојша Зеленовић, а први на листи је један од лидера Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута.

Зеленовић је по предаји листе изјавио да су сада све предали у руке грађана.

„Морамо заједно и другачије. Грађани ће одлучити да ли ће глас за ‘Морамо’ бити глас против ископавања литијума у Србији, да ли ће то бити глас за добре плате и добар живот, за пристојну Србију. Ја верујем да је то тако. Ми смо потпуно нова политичка опција која може да донесе оптимизам у Србију“, рекао је Зеленовић.

Јовановић је поручио да су Србији потребни нови људи јер, како је рекао, Србија више нема времена да чека.

„То су људи који чине коалицију ‘Морамо’. То су људи који знају како се спречава и како се лечи. Ми више времена за чекање немамо. Чекају нас стотине ‘места злочина’ од екологије до социјалних проблема“, рекао је Јовановић.

Биљана Ђорђевић из грађанске иницијативе „Не давимо Београд“ рекла је да ће коалиција „Морамо“ променити приоритете у политици и да ће поред заштите животне средине, по којој су препознатљиви, то бити и социјална питања, образовање и децентрализација.

„Морамо да причамо како да имамо функционалне ђаке који неће радити у фабрикама за мале паре и сањати да оду одавде већ да могу да живе у својим градовима и да планирају живот“, рекла је Ђорђевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг