Компанија “Вуловић гроуп” купила је Фабрику порводника у Рековцу од АД Холдинг Индустрије каблова из Јагодине за 350.000 евра, преноси портал еКапија.

“То је била једина понуда, а предузеће из Крагујевца понудило је 10.000 евра више од оглашене цене, која је износила 339.500 евра. Отварање понуда обављено је у 12 сати у Јагодини. На првом оглашавању 2. априла, цена је била 679.000 ЕУР, на другом, седам дана касније, 509.250 ЕУР и сада 339.000 ЕУР. На претходна два оглашавања није било купаца”, изјавио је Тањугу председник Комисије за продају, Горан Милосављевић.

На продају су биле непокретности, грађевински објекти без производне опреме, бруто површине 15.749 метара квадратних утврђене од овлашћеног проценитеља. Предмет продаје биле су и производне хале са анексима, магацин, котларница, камионска вага, трафостаница, компресорска станица, рециклација воде, портирница са амбулантом, бараке, црпна станица и резерваор, фекална станица са бунаром, приступни пут и паркинг.

Фабрика се налази на земљишту у државној својини, на коме је Индустрија каблова носилац права кориштења, истичу у овом некадашњем привредном гиганту Србије и Југославије. У Индустрији каблова Јагодина наводе да је продаја оглашена и извршена на основу одлуке Извршног одбора АД Холдинг, Одлуке о сагласности Надзорног одбора, у сагласности са УППР и Комисијом Министарства привреде.

ТопПрес/ Извор: еКапија, ИнфоКГ