На наредној седници Кризног штаба могле би да буду ублажене мере за поједине услужне делатности које би биле изузете из мера делимичног закључавања, пооштрених у уторак, најавио је епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

Полемика у Кризном штабу ће се водити око тога да ли треба потпуно откључати поједине делатности или им дозволити рад, али са скраћеним временом, пише Блиц и наводи да би откључавање могло да се односи на читав низ делатности – од бравара, преко обућара, до фризера.

Медицински део Кризног штаба ће већ у недељу анализирати први пресек резултата пооштрених мера, а седница Кризног штаба очекује се у понедељак.

Није искључено да би и пре тога могло да дође до делимичног попуштања мера за такозвани мали бизнис, јер затварање највише погађа мале привреднике, предузетнике и занатлије које имају једног или неколицину запослених и који практично живе од дневног пазара.

Кон је објаснио да би овим за почетак били обухваћени фризери и салони за лепоту, као и још неке друге услужне делатности, пише лист.

ТопПрес/ Извор: ФоНет, Блиц