Кон: Могле би да буду ублажене мере за поједине услужне делатности

Кон: Могле би да буду ублажене мере за поједине услужне делатности

На наредној седници Кризног штаба могле би да буду ублажене мере за поједине услужне делатности које би биле изузете из мера делимичног закључавања, пооштрених у уторак, најавио је епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.

Полемика у Кризном штабу ће се водити око тога да ли треба потпуно откључати поједине делатности или им дозволити рад, али са скраћеним временом, пише Блиц и наводи да би откључавање могло да се односи на читав низ делатности – од бравара, преко обућара, до фризера.

Медицински део Кризног штаба ће већ у недељу анализирати први пресек резултата пооштрених мера, а седница Кризног штаба очекује се у понедељак.

Није искључено да би и пре тога могло да дође до делимичног попуштања мера за такозвани мали бизнис, јер затварање највише погађа мале привреднике, предузетнике и занатлије које имају једног или неколицину запослених и који практично живе од дневног пазара.

Кон је објаснио да би овим за почетак били обухваћени фризери и салони за лепоту, као и још неке друге услужне делатности, пише лист.

ТопПрес/ Извор: ФоНет, Блиц

KOMENTARI