Епидемиолог др Предраг Кон изјавио је данас да је размишљао да оде са чела тима епидемиолога, јер је ниво безобразлука и неоснованих критика прешао границу допуштеног, а одустао је, каже од повлачења након разговора са председником Александром Вучићем.

Кон је рекао да га је, поред неоснованих критика, дубоко погодио и захтев Синода СПЦ, јер негира све што је у борби против короне до сада постигнуто у настојању да се спасу животи грађана Србије.

Истакао је и да без подршке председника не би остао на челу епидемиолошког тима.

„Без снажне подршке председника Србије и власти ове земље не бисмо могли ништа да урадимо, осим да причамо“, рекао је Кон новинарима.

„Ја сам на свом фејсбук налогу написао једну поруку након што сам био изложен озбиљним критикама које нису биле само критике, већ и напади на укупан рад, како мене тако и стручног тима, написао сам да заиста треба да преузме неко ко то може боље да ради, јер је тај ниво безобразлука превазишао оно што би могло да се прихвати“, рекао је Кон.

Поред тога, дубоко ме погодила молба синода СПЦ, о којој ћемо још причати, једноставно што потпуно на неки начин негира све оно што је досадашњи покушај да се спасу животи.

Осетио сам онда потребу да треба да се склоним, рекао је.

После позива председника на разговор јасно је да своју професионалну обавезу имам и да сам је свестан потпуно.

У Србији је у последња 24 сата код још 441 особе регистрован вирус корона, укупно 4.465 оболелих од Ковида 19, а преминуло је још девет особа, укупно 94.

ТопПрес/ Извор: Танјуг