Коначно стиже освежење: Метеоролог Ристић објавио прогнозу до краја месеца

Коначно стиже освежење: Метеоролог Ристић објавио прогнозу до краја месеца

Метеоролог Иван Ристић истиче за Информер.рс, да ће топлотни талас који је захватио Србију потрајати и наредних дана, када ће температуре опет бити близу 40 степени, али је најавио и освежење које сви исчекујемо.

Метеоролог Ристић истиче, да, иако ће још бити дана са температуром близу 40 степени Целзијуса, биће и освежења која ће нас обрадовати.

Почиње нешто променљивији период, иако ће још бити дана са температуром близу 40 степени Целзијуса, биће и освежења која ће нас обрадовати. Са сваким новим таласом влажног и мало свежијег ваздуха, киша је све извеснија. Највећа шанса за освежење и кишу биће следећег викенда – каже метеоролог за Информер.

Сутра могући пљускови са грмљавином

Ристић најављује да се сутра, услед итицаја ослабљеног таласа влажног ваздуха са запада, поред облачности очекује и појава пљускова са грмљавином у појединим деловима.

– У недељу, 24. јула, утицај ослабљеног таласа влажног ваздуха са запада, који ће поред освежења и облачности донети и понеки пљусак са грмљавином. Ветар умерен северозападни. Максимална температура у мањем паду и кретаће се од 30 степени Целзијусових на северозападу до 38 степени Целзијусових на крајњем истоку и југу Србије – истиче Ристић. Према најавама нашег саговорника, у понедељак и уторак нас очекује претежно сунчано и веома топло време, посебно у уторак када ће максимална температура поново бити од 35 до 40 степени Целзијусових.

Ристић истиче да нас средином недеље очекује ново наоблачење, које може донети пљускове са грмљавином, али да ће то потрајати само један дан, већ од четвртка поново сунчано и спарно.

– У ноћи између уторка и среде на северу Србије утицај ослабљеног таласа влажног и свежег ваздуха са северозапада условиће наоблачење, пљускове са кишом и грмљавином. У среду, 27. јула, мало свежије, смена сунца и облака који ће понегде условити пљускове са кишом и грмљавином. Ветар слаб повремено умерен северозападни. Максимална температура биће нешто изнад просека за јул и кретаће се од 30 до 35 степени Целзијусових – наглашава метеоролог Ристић и додаје: У четвртак и петак, 28. и 29. јула сунчано, спарно и поново веома топло, са максималним температурама у петак око или нешто изнад 35 степени Целзијусових.

Коначно освежење

Према прогнози метеоролога Ристића, наредног викенда коначно ћемо мало уживати у свежијем времену

– У суботу, 30. јула, ујутру претежно сунчано, веома топло, спарно. Максималне температуре у већини места око или нешто изнад 35 степени Целзијусових. После подне и увече доћи ће до повећања облачности, што ће условити пљускове са кишом праћеном грмљавином, градом и појачаним северозападним ветром, могуће је и невреме. Ова промена времена је најава мањег освежења везаног за крај јула и почетак августа, у којем ћемо уживати након топлотног таласа током треће декаде јула.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс

KOMENTARI