Фото-конкурс „Живот у Србији у доба короне“, који је почетком 2020. године расписао Историјски музеј Србије, отворен је до 31. децембра.

По речима представника Музеја, конкурс је покренут у жељи да се документују новонастале околности изазване коронавирусом (изолација, живот под маскама и другим епидемиолошким мерама).

Колекција фотографија из различитих крајева Србије,насталих од почетка пандемије, остаће сачувана као „аутентично сведочанство о времену кроз које као друштво пролазимо већ две године. „

Конкурс „Живот у Србији у доба короне” представља почетак формирања Збирке дигиталне фотографије Историјског музеја Србије, која ће бити допуњавана фотографијама које значајем и документарношћу завређују да остану сачуване у нашем колективном сећању“, наводе представници Историјског музеја Србије.

Кустоси ће током јануара 2022. године направити избор фотографија које ће се трајно чувати у овој институцији, а након тога ће ауторима одабраних фотографија бити свечано уручене годишње карте за посете изложбама у Историјском музеју Србије и Конаку кнеза Милоша у Топчидеру, као и друге вредне награде.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “Конкурс „Живот у Србији у доба короне“ отворен до 31. децембра”

Comments are closed.