Две комшинице копале цвеће па ископале бомбу у центру Тополе недалеко од стамбене зграде

Две комшинице копале цвеће па ископале бомбу у центру Тополе недалеко од стамбене зграде

Топола – Данас се у центру Тополе десила несвакидашња ситуација. Наиме, две станарке из улице Принца Томислава 15, копајући баштицу где је засађено цвеће ископале су ручну бомбу. Прво су како кажу, мислиле да је дечја играчка, међутим испоставило се да се ради о експлозивној направи из Другог светског рата.

У центру Тополе ископана бомба, фото: ТопПрес

„Биле смо престрављене кад смо схватиле да смо на тако плиткој дубини пронашле бомбу. Помислиле смо да смо је копајући можда и оштетиле и страховале од могуће експлозије. Одмах смо обавестиле полицију која је убрзо и стигла“, рекла је за ТопПрес Јелена Лазаревић.

Полиција је неколико сати обезбеђивала овај део града, а на лице места стигли су и припадници надлежног одељења за експлозивне направе из Крагујевца који су бомбу прво демонтирали, а затим однели.

Јелена Лазаревић, фото: ТопПрес

„У овој згради живим преко 40 година, а на том месту где је бомба пронађена пре су били ораси, који су пре неколико година посечени из корена. Вероватно је то проузроковало да се бомба која је била дубље закопана нађе тако близу површине. У овој згради живи доста деце и не смем ни да замислим шта би било да су је малишани пронашли током игре“, каже Рада Јевђић, друга комшиница која је пронашла бомбу.

Рада Јевђић, фото: ТопПрес

Према  речима надлежних  ради се о бомби М35 из Другог светског рата, они апелују на грађане да уколико пронађу експлозивне направе одмах обавесте полицију.

ТопПрес

Комшинице ископале бомбу, фото: ТопПрес

Бомба је брзом интервенцијом надлежних успешно уклоњена, фото: ТопПрес

Недалеко од ове зграде ископана бомба, фото: ТопПрес

 

KOMENTARI