Корисници Удружења „Загрљај“ штампају по жељи: Подлога за миша, шоља или мајица по вашем избору (ВИДЕО)

Корисници Удружења „Загрљај“ штампају по жељи: Подлога за миша, шоља или мајица по вашем избору (ВИДЕО)

Топола – Крајем прошле године на конкурсу за финансирање Удружења која реализују програме и пројекте из области социјалне заштите, Удружењу “Загрљај“ из Тополе је одобрен пројекат  “Бојимо свет око нас“, вредности 99.820 динара.   Овај пројекат има за циљ побољшање квалитета живота младих  са сметњама у развоју  и особа са инвалидитетом,  корисника Удружења “Загрљај“, кроз унапређење техничких услова рада Удружења, радну окупацију и ангажовање за рад на апарату за сублимацију – штампу на декоративним или употребним предметима – керамици и текстилним производима. Овако декорисани предмети могу да буду пригодни и маштовити персонализовани поклони,  материјал за презентацију.

Свако од корисника има свој део посла. Неко кроји слике, неко их позиционира и лепи на предмет, ставља производ у пресу, програмира параметре за сублимацију, пакује, штампа а све уз помоћ  дефектолога Јелене Кундовић. Од продаје одштампаних и декорисаних предмета Удружење остварује додатни приход.

Корисници Удружења ангажовани су на свим пословима, фото: ТопПрес

„Удружење мора да плаћа рачуне за телефон и интернет, комуналије, да набавимо нов материјал.  На нашем фејсбук и инстаграм налогу комуницирамо са потенцијалним наручиоцима наших производа. Управо скупљамо новац за неке заостале рачуне. Неколико наших шоља, мајица и подлога је нашло пут до купаца. За сада су то углавном наши пријатељи, познаници, рођаци, који разумеју шта и колико нам подршка значи. Ми нисмо комерцијално предузеће, не остварујемо профит, већ само настојимо да обезбедимо средства да редовно спроводимо активности са корисницима“, рекла је за ТопПрес Јелена Кундовић, дефектолог и сарадник Удружења „Загрљај“.

Куповином ових производа помажете Удружење „Загрљај“, фото: ТопПрес

Више детаља о штампи по жељи и радовима Удружења Загрљај, можете погледати на фејсбук профилу  Udruzenje Zagrljaj Topola или инстаграму #stampa_po_zelji_zagrljaj.

Прилог емитован у Дневнику западне Србије.

ТопПрес

KOMENTARI