foto tanjugfoto tanjug

Полиција је нешто после 17 часова у Косовској Митровици ухапсила директра владине канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

У Косовској Митровици је после хапшења Марка Ђурића више људи лакше повређено, јавила је дописница агенције Бета.

Она је казала да се у граду више људи окупило, а да се могу видети и кола Хитне помоћи.

Полиција је сузавцем растерала грађане окупљене испред Митровачког двора.

Како јавља репортер агенције Бета, полиција је упала у просторије Митровачког двора где се одржава округли сто у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији и ухапсила Ђурића.

Чули су се пуцњи, ломљава стакла и узвици на албанском језику.

Сузавац је бачен и у салу Митровачког двора где су били окупљени политички представници Срба на Косову и Метохији.

Марко Ђурић и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић данас су око 17 часова стигли у Косовску Митровицу да би присуствовали унутрашњем дијалогу о КиМ.

Представници приштинских институција саопштили су раније да Ђурићу и Селаковићу није дозвољен улазак на Косово и да ће, ако то покушају, бити ухапшени.

Косовска полиција довела Маркао Ђурића у Приштину

У оклопним возила полиције Косова пре неколико тренутака је у полицијској станици „Центар“ у Приштини пребачен дирекор владине канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Са лисицама на рукама и окружен са око 100 маскираних припадника полиције Косова, Ђурић се „обичан криминалац“ налази у овом тренутку у полицији Косова.

Портпарол полиције Косова Баки Кељани је за агенцију Бета рекао да полиција поступа према захтевима Министарства спољинх послова Косова и власти Косова које су затражле хапшење Ђурића у случају да илегално без дозволе косовских власти уђе на Косово.

Према процедурама предвиђених законом могуће је да надлежно тужилаштво у Приштини одреди меру полицијског задржавања од највише 48 сати да би се припремио предмет и био предат надлежном суду.

Долазак Ђурића у Приштину прати неколико стотина грађана који су га дочекал звижуцима и псовкама.

Зграду полицијске станице „Ценар“ обезбеђује велики број припданика специјалних снага полиције Косова наоружаним дугим цевима.

Вечерас Седница Савета за националну безбедност

Седница Савета за националну безбедност биће одржана вечерас у 19.30, речено је агенцији Бета.

Како су медији раније данас пренели, седница Савета за националу безбедност требало је да се одржи сутра у 10 часова.

ТопПрес/ Извор: Бета