Горњи Милановац – Поводом најављених геолошких истраживања и протеста који су недавно одржани у Горњем Милановцу, председник општине Дејан Ковачевић је истакао, да како се, могло уочити на последњем протесту , био присутан мали број грађана и изразио уверење да су многи схватили да се ради о политиканству.

“ Занимљиво је то да тај протест долази само дан након што смо на Скупштини усвојили План генералне регулације за насељено место Прањани у коме се не говори о било каквом руднику, па ни о руднику литијума. Сви знамо да је План генералне регулације кровни акт према коме се издају све остале дозволе. Молим грађане Горњег Милановца да не слушају разне организације које су, гле чуда, настале пре само неколико месеци и напрасно почеле да се баве екологијом“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да се општина Горњи Милановац увек на одговоран начин односила према животној средини и бавила екологијом.

„Општина Горњи Милановац је показала претходних година како се бави екологијом и шта смо све урадили по том питању на подручју милановачке општине. Тако могу да најавим да ћемо 31. децембра завршити процедуру око Јавног приватног партнерства где треба да градимо котларницу на биомасу и на гас, и да стичемо све предуслове да постанемо и да будемо „зелена оаза“, како су нас некад називали. Давањем субвенција за замену столарије, за енергетску ефикастост, такође се бавимо еколошким питањима. Имаћемо још таквих пројеката у будућности, радимо доста на канализационим системима и свакодневно и континуирано бринемо о нашим суграђанима „, рекао је Ковачевић и поручио грађанима Горњег Милановца да разлога за страх и бригу нема, а да протести који се организују широм Србије за циљ имају једино рушење актуелне власти.

 

ТопПрес/ Извор: ГЗС, ГМ Прес