Горњи Милановац – У току је завршна фаза радова на изградњи отворених базена на Руднику. Радове је данас обишао председник општине, Дејан Ковачевић, како би се утврдило да ли се поштује планирана динамика и да ли ће пројекат бити готов за предстојећу купалишну сезону.

„Шеф градилишта ме је обавестио да су тренутни радови у планираној динамици и да ће све бити готово до краја јуна, како бисмо почетком јула могли да предамо базен на коришћење грађанима. Свесни смо да нас је Корона омела у извођењу радова, да се зимски период продужио, па стога грађевинска сезона није отпочела на време. Велика је разлика у односу на претходни пут када сам обишао градилиште и планирам да у наредних месец дана долазим чешће како бих осигурао да се све уради у року и договореном квалитету”, рекао је председник Ковачевић.

Председник је овом приликом додао да ће бити расписана Јавна набавка за изградњу прилазних путева са обе стране базена, а у плану је и проширење постојећег пута. У пројекту се такође налази и паркинг који ће бити на располагању посетиоцима. Поред овога, остаје још и опремање свлачионица и кафића како би објекат од првог јула био предат на употребу Спортско – рекреативном центру.

ТопПрес/ Глас западне Србије