Ковачевић: Звучна имена стижу у Прањане на Сабор виолиниста од 19. до 21. августа (ВИДЕО)

Ковачевић: Звучна имена стижу у Прањане на Сабор виолиниста од 19. до 21. августа (ВИДЕО)

Горњи Милановац – На првом састанку Организационог одбора Сабора виолиниста Србије који ће бити одржан од 19. до 21. августа 2021.године у Прањанима, направљен је план деловања посебно у организационом смислу, јер организатори ове године очекују значајно већи број посетилаца у односу на први Сабор 2019.године.

Дејан Ковачевић, председник ОО Сабора рекао је данас након првог састанка Одбора да се вакцинација становништва обавља у складу са препорукама и да се, како на нивоу општине тако и на нивоу Републике приближавамо циљу, а то је колективна имунизација до краја маја. Он је додао да се очекује да пандемија корона вируса у Србији током јуна буде стављена под контролу, што ће омогућити и одржавање Сабора.

Сабор виолиниста Србије прве године окупио је око50.000 гостију, Фото: ГЗС

-Данас смо усвојили важне одлуке за Сабор, акценат је стављен на комплетну организацију, јер ако имамо у виду да је први Сабор посетило 50.000 људи, а ове године очекујемо већи број гостију, веома је битно да организациони део одрадимо беспрекорно. Такође, програм Сабора је данас усвојен, биће изненађења и великих имена, а ја позивам све грађане Србије да дођу у Прањане, на трећи, могу да кажем традиционални Сабор виолиниста Србије, да заборавимо све проблеме и уживамо уз тактове виолине – рекао је Ковачевић.

Петак 19. август резервисан је за такмичарски део младих виолиниста, док ће сениори гудала укрстити у суботу. Првог и последњег саборског дана биће организовани концерти а сва три дана обележиће наступи многих познатих виолиниста.

 

Сабор виолиниста Србије и ове године трајаће три дана, Фото: ГЗС

Буџет за организацију овогодишњег Сабора је два милиона динара, а носилац пројекта је Културни центар Горњи Милановац.

 

ТопПрес/ ГЗС

KOMENTARI