wikipediawikipedia

У Крагујевцу ће бити изграђен “Дата центар” у ком ће бити смештени сви подаци градских управа, предузећа и установа, као и о грађанима. У прилог томе говори и чињеница да је Градско веће донело Закључак о давању позитивног мишљења на предлог закључка Владе којим је предвиђено да пројекат „Изградња државног центра за управљање и чување података – Дата центар“ буде од посебног значаја за Републику Србију. Из Градске управе поручују да ће ускоро бити опредељена локација за његову изградњу.

На седници Градског већа усвојен је и Нацрт одлуке о завршном рачуну буџета града Крагујевца за 2017. годину. Укупно остварени приходи и примања у 2017. години износе 6,1 милијарду динара што је 75,59 одсто од планираних прихода и примања од 8,1 милијарде динара.

Дата је сагласност на закључење Уговора о услугама уклањања растиња поред путева између локалне самоуправе и ЈКП „Зеленило“ чија је вредност око 2,1 милион динара, као и на Одлуку ЈКП „Чистоћа“ о набавци пресе за балирање папира и осталог амбалажног отпада.

Чланови Градског већа дали су сагласност и на закључење Уговора о суфинансирању боље кадровске обезбеђености крагујевачког Завода за хитну медицинску помоћ Крагујевац за ову годину.

“Одобрена средства за реализацију овог уговора износе око 1,1 милион динара, а односе се на трошкове суфинансирања зарада запослених које не обављају послове за потребе обавезног здравственог осигурања на основу уговора са Републичким фондом за здравствено осигурање”, саопштено је са седнице Градског већа.

Фирмама „Мерцатор С“ и „Wатцхоут сецуритy“ поверено је постављање средстава за рекламирање.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић