Фото: Профимедиа

По налогу Основног јавног тужиоца у Крагујевцу, након провере привредног субјекта из Крагујевца због утаје пореза од 50,3 милиона динара ухапшено је двоје осумњичених, док је за трећим расписана потрага, саопштила је Пореска управа.

Сумња се да је одговорно лице привредног субјекта је током 2016. и 2017. године, уз помоћ још двоје осумњичених, извршило кривично дело пореске утаје чиме је оштетио буџет Републике Србије за више од 50,3 милиона динара.

У саопштењу Пореске управе се прецизира да се осумњичени терети да је продао „на црно“ око 6.000 кубика бетона, као и 6.700 кубика другог грађевинског материјала у вредности од око 46 милиона динара.

Затим је, како се додаје у саопштењу, постављањем огласа на сајту Половни аутомобили, продао „на црно“ моторна возила физичким лицима у вредности од 46,3 милиона динара, а купцима је издао лажне рачуне других привредних друштава.

Приход који је остварио, задржао је за сопствене потребе уместо да их прикаже у својим пословним књигама и на тај начин је избегао плаћање ПДВ-а, пореза по одбитку и пореза на добит правних лица, наводи Пореска управа.

Осумњиченим лицима је одређено полицијско задржавање до 48 сати, у ком року ће уз кривичну пријаву бити приведени на саслушање у Основно јавно тужилаштво у Крагујевцу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг