foto kragujevac.rsfoto kragujevac.rs

Ватрогасно-спасилачкој бригади Крагујевац предата су на употребу четири специјализована ватрогасна возила, која је пре годину дана локалној самоуправи донирала Спасилачка организација Уједињеног Краљевства, Блаyтхсwоод Царе. Вредност донације процењена је на више стотина хилјада евра, а возила су сада комплетирана и спремна за интервенције.

Возила су ремонтована и регистрована, а комаданту Ватрогасне спасилачке бригаде Крагујевац, Ненаду Милошевићу уручене су саобраћајне дозволе за нова ватрогасна возила.

“Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу поседује 47 специјалних возила, а ова четири универзална возила ће се од данас наћи на улицама Крагујевца и подручју Шумадије и тиме унапредити мобилност и спремност ватрогасно – спасилачких екипа за реаговање у акцедентним догађајима и то не само у пожарима већ и у другим хаваријама, експолозијама, техничким интервенцијама у саобраћају. Велики број интервенција, стална обука припадника бригаде, праћење стандардних трендова развоја заштите од пожара даје нам за право да истакнемо спремност припадника наше бригаде, највеће спасилачке јединице јужно од Београда, јер сигурност грађана је наша дужност и обавеза”, изјавио је комадант крагујевачке Ватрогасно-спасилачке бригаде, Ненад Милошевић.

Специјализована возила ће значајно олакшати рад Ватрогасно-споасилачкој бригади Крагујевац, која је током 2017. на територији Шумадије имала више од 1.800 интервенција.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић